Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sorban állunk, várunk
  2014-09-14 18:53:01, vasárnap
 
  Sorban állunk, várunk

Feladta: 2014, szeptember, 12


Magyarországon immár senki és semmi nincs biztonságban a Hatalomtól. Aki ellenáll, azt azonnal, aki kiszolgál, azt pedig kicsit később teszik lapátra. De lapátra teszik, az biztos!

Fokozódó hányinger - ezt érezheti mindenki, aki ép erkölcsi érzékkel követi nyomon a magát “Magyarország Kormányá“-nak nevező hatalmi vállalkozás tetteit. Aki figyel, láthatja azt a folyamatot, mint válnak elébb relatívvá, osztán pedig semmivé a Legalapvetőbb Erkölcsi és Jogi Normák.

Kezdetben még “csak" a hazudozásokkal és a sandaságokkal találkozhattunk. Azzal, hogy egy szűk csoport érdekére bandzsító, elképesztően disznó jogszabály meghozatalába valamiféle nemes társadalmi célt hazudtak bele. Osztán ez kiegészült azzal, hogy ha a Jogrendnek ezek nem feleltek meg, akkor azon módosítottak és nem a rendelkezésen (ezt meg ugyi nem Jogtiprásnak, hanem “Hősies Szabadságharcnak" hazudták). Ez a módszer végül abban csúcsosodott ki, hogy ma már nem számít semmiféle bírói ítélet, nem számít semmilyen nemzetközi egyezmény és kötelezettség: a jogtiprás Alaptörvénnyé, a szabálykerülés pedig Alapszabállyá vált. Ezt, tehát az alig leplezett Önkényt hazudja a hatalom Rendnek, Illiberális Demokráciának. Az ez ellen küzdőket pedig Idegen Érdekek Kiszolgálóinak, tehát Hazaárulóknak, akikkel szemben minden eszköz, módszer megengedett ... persze csakis a Szent Cél, a Közjó érdekében!

Az Egyházügyi Törvény és annak máig húzódó története kitűnő példája annak, miként képzeli el ez a Modern Illiberális Demokrácia a Jogállamiságot. Három esztendővel ezelőtt a kormány és a Törvényhozás úgy döntött, egyfajta revíziót hajt végre a magukat egyházként definiáló szervezetek között megvizsgálandó: valóban tagjaiknak szakrális és nem csupán vezetőik anyagi igényeit elégítik-e ki. Mivel az addig eltelt húsz esztendőben mindenki hallott már rémtörténeteket a híveiket és a Közkasszát kifosztó “Bizniszegyházakról“, a cél elvileg vitathatatlan volt.

Ámde hamar kiderült, hogy itten valójában nem erről vagyon szó. Hanem arról, hogy a Maffiaállam hatalmi céljait kiszolgáló/támogató felekezeteket (tehát a valódi bizniszegyházakat!) “szakrális monopolhelyzetbe" hozzák, kitiltva az “egyház" kategóriából az azok számára konkurenciát jelentő vallási csoportosulásokat.

E célhoz volt “méltó" az alkalmazott módszer is. Az elbírálás nem objektív szabályok alapján történt (a szakminiszter és az illetékes parlamenti bizottság szubjektív, tehát önkényes állásfoglalása), a végső ítélet (az országgyűlési képviselők minősített többségének igenlő szavazata) ellen pedig semmiféle fellebbezésnek, külső fórumhoz fordulásnak helye nem lehetett. Ámde ez már annyira sértette még a Maffiaállam által önmagának alkotott Tákolmányt is, hogy azt, az egyébként szinte korlátlanul szervilis Alkotmánybíróság is kénytelen volt megsemmisíteni. A hatalom válasza erre: a szabálytalan törvényt az Alapszabály részévé tették, amelynek bírálatára, koherenciájának vizsgálatára idehaza semmiféle jog- és igazságszolgáltatási fórum nem jogosult! (Ez egyébként az a bizonyos “Tuskó Hopkins-módszer“!)

A Kitaszítottaknak így nem volt más választásuk, mint az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulni, beperelvén az államot azért, mert jogalkotásával megfosztotta őket a szabad vallásgyakorlás alapjogától. A Bíróság természetesen a javukra ítélt, s másodfokon is kimondta a jogsértés tényét.

Egy tisztességes állam ilyenkor fejet hajt és orvosolja az általa elkövetett hibát. Nem úgy, mint a “miénk", amelyik az utolsó utáni pillanatban is foggal-körömmel ragaszkodik a saját, immáron hazugságnak bizonyult elméleteihez. Sőt, azokat továbbiakkal tetézi, lévén az európai, emberi jogi Egyezményt saját hatáskörében átírni nem tudja (betartani pedig nem akarja!).

A strassbourgi ítélet kommentárjaként ugyanis Dicsőséges Kormányunk emberminisztériumának illetékes államtitkársága egy olyan nyilatkozatot adott ki, amelyet még a legcivilizáltabb kocsmában is azonnali orrbetöréssel szokás “honorálni". Szerintük ugyanis az Ítélet úgymond beleillik bizonyos “nemzetközi érdekcsoportok Magyarországgal szembeni támadássorozatába“. Maguk a pereskedő kisegyházak pedig nem a jogaikért, hanem csupán a megszerezhető kártérítésért fordultak a Bírósághoz. Céljuk tehát “az adófizető magyar emberek megkárosítása", amelyben “aktívan részt vesz egy magát emberi jogvédőnek beállító szervezet, amely az utóbbi időben egy másik ügy kapcsán is elhíresült“. Ezek után az államtitkárság odáig vetemedik, hogy “Európában példaértékű“-nek nevezi a magyar Egyházügyi Törvényt, amely nem csak engedélyezi, de nagyvonalúan támogatja is a vallási felekezeteket. ... Hát mit mondjak? No comment!

Sokáig nem értettem, hogy miért soroltak olyan egyházakat is a Kitaszítottak közé, amelyek egyébként minden szempontból megfeleltek a Törvényben szereplő, objektív kritériumoknak, napi tevékenységük során pedig soha nem fogalmaztak meg érdemi, avagy nagyobb “tömeghatást" kiváltó kritikákat a hatalommal szemben. A botrány elkerülése végett, miért nem voltak inkább nagyvonalúak, amit sokkal jobban lehetett volna “kommunikálni", mint a nemzetközi térre is kiszivárgó skandalumot? Kezdetben arra gondoltam, ez csupán a saját passzióira krőzusként költekező Orbán-kormány szokásos zsugorisága: minek adjon ki ilyen célra akár egyetlen fillérrel is többet a szükségesnél. Később rájöttem, hogy mivel ezeket az egyházakat megvásárolhatatlannak, annak vezetőit pedig túlzottan tisztességeseknek tartották, nem merték megkockáztatni, hogy majdan, a “bevett felekezet" tekintélyére támaszkodva ezek a vallási csoportosulások elvszerű kritikákat fogalmazzanak meg a Maffiaállammal szemben. Orbán és társai egyre fokozódó paranoiája már évvekkel korábban is ott tartott, hogy az ilyesminek még a lehetőségét is ki köll küszöbölni!

A “Norvégbűnöző" civil szervezetek is pont ezen, fokozódó elmeállapotnak köszönhetik a hónapok óta tartó és a napokban már-már a legszélsőbb határig eldurvuló vegzatúrájukat. Kezdődött ez azzal, hogy Dzsentri Dzsoni, ügyvezető miniszterelnök bejelentette a kormány igényét az úgynevezett “Norvég Alap" és a “Norvég Civil Támogatási Alap" anyagi forrásai feletti ellenőrzésére. Erre a donorországoktól az ökölből kimeresztett középső ujj volt a válasz, illetve az NA finanszírozásának leállítása. Erre a kormány kitalálta, hogy az NCTA lényegében közpénz (az is, csak nem magyar!), az ennek elosztására pályázati úton kiválasztott Ökotárs Alapítvány közpénzekkel gazdálkodik, tehát a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jogosult annak kontrollálására. Erre egy újabb középső ujj volt a válasz. Reakció: az Ökotárs nem civil programokat, hanem egy bizonyos ellenzéki pártot finanszíroz. Mivel ennek sem volt hatása (pontosabban volt, de a várthoz képest ellentétes), a szokásos karaktergyilkolászáshoz, tehát a kriminalizáláshoz folyamodtak: sikkasztás, hűtlen kezelés, tiltott pénzintézeti tevékenység jellemzi az NCTA pénzeit elosztó és az azokból részesülő szervezeteket.

Ennek lett következménye, hogy hétfőn egy közel ötven(!) fős rendőri különítmény egyszerűen lerohanta elébb az Ökotárs hat(!) munkatársát, aztán annak könyvelő cégét, majd az informatikai rendszerét gondozó vállalkozást, illetve az egyik társalapítvány, a Demnet irodáját. Onnan pedig elcipeltek minden létező iratot és adathordozót, még azokat is, melyeknek közük sem volt a KEHI-féle, alig pár nappal korábbi feljelentéshez. Utóbbi egyébként “ismeretlen tettes" ellen szólt, így jogos volt az egyik érintett “norvégbűnöző", a kisegyházak strassbourgi perében is már megemlített Társaság A Szabadságjogokért alapítvány azon kérdése: ha a KEHI egyébként nem ismeri az “elkövetőt", akkor a rendőrök honnan tudták, hová köll menniük, ki küldte őket pont ezekre a címekre? Mindezt természetesen közérdekű adatigénylés címén, amire KEHI - az Orbán-kormány valamennyi minisztériumára és intézményére jellemző módon - nem válaszolt, mire a TASZ rögvest be is perelte eme nemes bürót.

(Szegény TASZ ezzel azonban csak tovább tetézte már eleddig is számos bűneit. Seszták Ágnes “újságíró" szerint ugyanis ez a “feljelentés" - mármint a TASZ-é - csakis azt a célt szolgálja, hogy megfélemlítse a rendőrséget, elbizonytalanítsa a választókat és ráijesszen mindenkire, aki akárcsak megnyikkanni merne az ilyen alapítványok működési szabálytalanságainak ügyében! ... Nem viccelek, ezt a nevezett skríbler tényleg így írta le. Kötélidegzetűek és mazochisták kedvéért ihol az eredeti cikk! ... Ehhöz sem fűznék kommentet, önmagát minősíti az egész!)

No erre a KEHI rögvest felszívta a vizet és válaszolt is. No nem a TASZ kérdésére, hanem annak “megfélemlítő" támadására. Ebben pedig az áll, hogy a hivatal “kiterjesztette a Norvég Alappal kapcsolatos vizsgálatot az Ökotárs Alapítvány által a Svájci - Magyar Együttműködési Program keretében kapott, illetve egyéb költségvetési forrásból származó támogatásainak ellenőrzésére is“, azaz csitítás helyett (vélhetően Felsőbb utasításra) inkább fokozza a botrányt. Osztán következik a szokásosan nyálkás, gusztustalan karaktergyilkolászás, a zembereket elszörnyülködtetni kívánó denunciálás:

“... az Ökotárs Alapítvány 2008 óta vesz részt a Norvég Alap forrásainak szétosztásában, 2008 és 2013 között 2,5 milliárd forint közpénz sorsáról döntött. Az alapítvány nyilvánosan közzétett beszámolói alapján megállapítható, hogy ugyanebben az időszakban a saját működésére közel 180 millió forint közpénzt költött úgy, hogy átlagosan mindössze 6 munkatársat foglalkoztatott, és eközben 111 millió forint nyereségre tett szert. (...) Az 1994-ben 200 ezer forintos induló vagyonnal alapított alapítvány 2013 végére 469 millió forint saját tőkét halmozott fel, vagyis a vagyona nem egészen 20 év alatt az eredeti több mint 2000-szeresére nőtt“.

Majd ezt követően (ami szerintem inkább a reklámja és nem a befeketítése volt az alapítványnak!) következik a nemesen hazug felháborodás és a konklúzió:

“Az Ökotárs Alapítvány, mint ,,civil szervezet" valójában közfeladatot ellátó szervként közpénzt oszt szét, így az ezzel a tevékenységgel kapcsolatos adatok a hatályos magyar jogszabályok szerint közérdekből nyilvánosak, vagyis azokat bármely magyar állampolgár jogosult megismerni - hangsúlyozza a hivatal. Ennek ellenére az alapítvány a tevékenységével kapcsolatos számos kérdésben hónapok óta titkolózik. (...) A Kehi a Norvég Alapból származó támogatások szétosztása és felhasználása terén már az eddig rendelkezésére bocsátott adatok alapján is átláthatatlan döntéshozatalt, fegyelmezetlen elszámolást, illetve esetenként súlyos visszaéléseket tapasztalt. Ezért terjesztették ki a Norvég Alappal kapcsolatos ellenőrzést az Ökotárs Alapítvány által a Svájci - Magyar Együttműködési Program keretében kapott, illetve egyéb költségvetési forrásból származó támogatásainak ellenőrzésére is.“

Nettó hazugságok, alpári denunciálások: ezzel operál ez a hatalom és ezzel tartja fent önmagát. No meg és egyre inkább a nyílt törvényhozási/hivatali/rendőri erőszakkal. Ebben pedig segítségére van az a számos szervezet (pl.: egyházak, alapítványok, pártok, politikusok, magánszemélyek), amelyek azt hiszik, ha beállnak a sorba, akkor nem csak sérthetetlenséget, hanem haszonélvezetet is biztosítanak maguknak. Ámde hatalmasat tévednek mindahányan!

Ahogy egyre nő Orbán hatalma, úgy fokozódik az “étvágya" és a paranoiája is. Aki tegnap segített neki egy “korlát" lebontásában, az ma már egy leküzdendő ellenség (lásd például a kitűnően dokumentált Orbán-Simcska háborút, vagy a Hallgatói Önkormányzatok esetét ... utóbbiról itt egy kitűnő írás!). Aki ma segít a tegnapi szövetséges lapátra tételében, az holnap lesz Aljas Áruló, Idegenszívű Bérenc, Népellenség. És ugyanez vár holnapután a holnapira mindaddig, amíg el nem fogynak a potenciális szövetségesek, a baksisra ácsingózó, amorális gerinctelenek. Amíg el nem emészti önmagát az elmebajos túlhatalom.

Mindnyájan állunk a sorban és várunk. A “Lapát"-ra! Ha valakinek így könnyebb: Lázár János miniszterelnökségi miniszter már majdnem a legelején van!

... és ezt ...

... szendamondja!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/09/12/sorban-allunk-varunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: monopolhelyzetbe, donorországoktól, legcivilizáltabb, kitaszítottaknak, szabadságharcnak, alkotmánybíróság, magyarországgal, minisztériumára, rémtörténeteket, tevékenységével, haszonélvezetet, kommentárjaként, vallásgyakorlás, államtitkársága, találkozhattunk, csoportosulások, foglalkoztatott, kötélidegzetűek, koherenciájának, kontrollálására, jogalkotásával, visszaéléseket, hazudozásokkal, támogatásainak, magánszemélyek, együttműködési, társalapítvány, kiterjesztette, megsemmisíteni, miniszterelnök, jogállamiságot, megállapítható, megvizsgálandó, szétosztásában, elmeállapotnak, vegzatúrájukat, magát “, sandaságokkal találkozhattunk, szűk csoport, módszer végül, jogtiprás Alaptörvénnyé, szabálykerülés pedig, alig leplezett, hatalom Rendnek, magukat egyházként, addig eltelt, valódi bizniszegyházakat, azok számára, alkalmazott módszer, illetékes parlamenti, végső ítélet, országgyűlési képviselők, Magyarország Kormányá“, Legalapvetőbb Erkölcsi, Jogi Normák, Hősies Szabadságharcnak”, Illiberális Demokráciának, Idegen Érdekek Kiszolgálóinak, Szent Cél, Egyházügyi Törvény, Modern Illiberális Demokrácia, Tuskó Hopkins-módszer“, Emberi Jogok Európai Bíróságához, Dicsőséges Kormányunk, Egyházügyi Törvényt, Dzsentri Dzsoni, Norvég Alap”, Norvég Civil Támogatási Alap”, Ökotárs Alapítvány, Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, Társaság Szabadságjogokért, Szegény TASZ, Seszták Ágnes, Norvég Alappal, Magyar Együttműködési Program, Norvég Alap, Norvég Alapból, Hallgatói Önkormányzatok, Aljas Áruló, Idegenszívű Bérenc, Lázár János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Ez a jó az alvásban.  Amit átélünk,  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  A végzet az  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  A könnyek összegyűjtése  Jó éjszakát  Gondolatok az életről és szere...  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Kellemes esti időtöltést  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  Életművészet  Szép estét kedves látogatóimna...  próbáljuk ki az őszinteséget  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Minden gyerek jó.  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Alvó cica  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam Krisztinától  Gábor Dénes gondolata  Szent György nap  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  A fenyő nem szép fa, (...)  Környezetvédelem  Az idő elsodorja létezésünk  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  A boldogság ült a világvégén  Mindenünk, amink van, amit sze...  A világnak égető szüksége van ...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Ez a jó az alvásban.  Az embernek a társa: hiányzik.  A végzet az  Facebookon kaptam Krisztinától  Tehetségtelen gyerek nincs.  Az elfogadásnak...  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Semmit ne higgy el  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Alvó cica  Egyszerűen  Az Európai Unió is foglalkozik...  Föld napja április 22  Idézetek a barátságról  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit... 
Bejegyzés Címkék
magát &#8220, sandaságokkal találkozhattunk, szűk csoport, módszer végül, jogtiprás Alaptörvénnyé, szabálykerülés pedig, alig leplezett, hatalom Rendnek, magukat egyházként, addig eltelt, valódi bizniszegyházakat, azok számára, alkalmazott módszer, illetékes parlamenti, végső ítélet, országgyűlési képviselők, egyébként szinte, hatalom válasza, szabálytalan törvényt, államot azért, szabad vallásgyakorlás, javukra ítélt, jogsértés tényét, tisztességes állam, általa elkövetett, utolsó utáni, strassbourgi ítélet, olyan nyilatkozatot, legcivilizáltabb kocsmában, pereskedő kisegyházak, megszerezhető kártérítésért, adófizető magyar, magát emberi, utóbbi időben, államtitkárság odáig, magyar Egyházügyi, vallási felekezeteket, hatalommal szemben, botrány elkerülése, nemzetközi térre, saját passzióira, vallási csoportosulások, napokban már-már, legszélsőbb határig, kormány igényét, úgynevezett &#8220, ökölből kimeresztett, kormány kitalálta, ennek elosztására, újabb középső, bizonyos ellenzéki, várthoz képest, kriminalizáláshoz folyamodtak, azokból részesülő, közel ötven, informatikai rendszerét, egyik társalapítvány, egyik érintett, kisegyházak strassbourgi, rendőrök honnan, célt szolgálja, ilyen alapítványok, nevezett skríbler, eredeti cikk, hivatal &#8220, szokásosan nyálkás, alapítvány nyilvánosan, saját működésére, eredeti több, befeketítése volt, nemesen hazug, tevékenységgel kapcsolatos, hatályos magyar, tevékenységével kapcsolatos, eddig rendelkezésére, nyílt törvényhozási, leküzdendő ellenség, kitűnően dokumentált, kitűnő írás, tegnapi szövetséges, holnap lesz, holnapira mindaddig, potenciális szövetségesek, baksisra ácsingózó, elmebajos túlhatalom, monopolhelyzetbe, donorországoktól, legcivilizáltabb, kitaszítottaknak, szabadságharcnak, alkotmánybíróság, magyarországgal, minisztériumára, rémtörténeteket, tevékenységével, haszonélvezetet, kommentárjaként, vallásgyakorlás, államtitkársága, találkozhattunk, csoportosulások, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.